Het ontstaan van AllerKlei: Terug naar mijn passie voor pottenbakken

In de jaren 90 was pottenbakken mijn grootste passie. Elke week keek ik ernaar uit om naar de les te gaan, heerlijk met mijn handen in de klei. Thuis had ik een speciale hobbyruimte ingericht met een schop-draaischijf, waar ik eindeloos kon experimenteren.

Onderbrekingen en herontdekking

Toen kwamen de kinderen en mijn onregelmatige werktijden. De drukte van het gezinsleven maakte het lastig om mijn hobby voort te zetten. De hobbyruimte moest plaatsmaken voor een kinderkamer en mijn keramiekmaterialen verdwenen naar de achtergrond. Maar jaren later begon het weer te kriebelen. Ik pakte de draad weer op en herontdekte de rust en voldoening die het pottenbakken mij bracht.

Een nieuwe start in tijden van onzekerheid

Toen brak de Corona pandemie uit en kwam ik, net als velen, zonder werk te zitten. In eerste instantie voelde het als een flinke tegenslag, maar al snel besefte ik dat het ook een kans was om iets nieuws te proberen. Ik besloot om van mijn passie mijn werk te maken en ging op zoek naar mogelijkheden om me verder te ontwikkelen als keramist.

Van hobby naar beroep: Een opleiding tot Keramist

Tot mijn grote vreugde kreeg ik de kans om een opleiding tot keramist te volgen. Tijdens de opleiding leerde ik nieuwe technieken, ontdekte ik nieuwe inspiratiebronnen en verdiepte ik mijn kennis van keramiek.

Een eigen atelier in Aalten

Sinds april 2022 is mijn droom werkelijkheid geworden: mijn eigen keramiek atelier in Aalten, genaamd AllerKlei. Hier kan ik mijn passie voor pottenbakken delen met anderen en geef ik met veel plezier cursussen en workshops. Het is geweldig om te zien hoe mijn liefde voor keramiek anderen inspireert en hoe ik mensen kan helpen om hun eigen creativiteit te ontdekken.

Een nieuw hoofdstuk

Mijn reis van hobbyist naar professioneel keramist is een avontuur geweest vol uitdagingen en voldoening. Ik ben ontzettend dankbaar voor alles wat op mijn pad is gekomen en kijk met veel enthousiasme uit naar wat de toekomst nog te bieden heeft.

Ook interessant:

Contact

contact@AllerKlei.nl
+31 623634777

Adres

Meidoornstraat 1
7121AV Aalten

KvK: 85475181
BTW-id: NL004102066B67
Algemene Voorwaarden